Dit is DBE

Ivo Duchateau, innovatiespecialist & eigenaar:

“Organisaties uit de waan van de dag halen, onverwachte ideeën en invalshoeken ontdekken en complexe situaties versimpelen. Dat zijn de ingrediënten die mij een kick geven in mijn werk.

Als 'Denktank' bij een bandengroothandel kreeg ik de opdracht nieuwe businesscases en -modellen te ontdekken. Een veelzijdige opdracht, waarin creativiteit, onderzoek, strategie en uitvoering samenkwamen. Deze ervaring heeft mij er in 2015 toe aangezet Duchateau Business Empowerment te beginnen.

Ik ben afgestudeerd in Bestuurskunde aan de Universiteit Twente. Ik heb meer dan 12 jaar gewerkt in de onderzoekswereld. Daar heb ik talloze onderzoekstrajecten opgezet, begeleid en uitgevoerd, voornamelijk op het gebied van klantgerichtheid, positionering en marktpotentie. Ik publiceerde in 2013 met collega's het boek 'De Staatsgreep van de Klant'. Dit boek geeft antwoord op de vraag hoe organisaties het beste om kunnen gaan met de steeds machtiger wordende klant.

Naast mijn werk voor Duchateau Business Empowerment geef ik met veel plezier in deeltijd marketingonderwijs aan hogeschool Tio.

Mensen met wie ik werk zullen mij betrouwbaar, enthousiast en gedegen noemen. Mijn vrienden zullen me positief en een tikje ‘rock ’n roll’ noemen.”