In 5 stappen en in enkele weken naar nieuw ondernemerssucces

Duchateau Business Empowerment is er voor iedere organisatie die gelooft dat er meer uit haar markt te halen is. Organisaties die in korte tijd ideeën voor kansrijke producten, diensten en business modellen willen genereren, helpt DBE via de Business Power Journey. Dit traject brengt organisaties in vijf stappen aan het begin van nieuw ondernemerssucces.

Stap 1: Probleemdiagnose

Waar staat de organisatie, waar wil de organisatie heen en wat is dan de uitdaging? Gaat het om nieuwe producten of diensten, marktaandeel, onderscheidend vermogen, nieuwe klantgroepen, etc.? DBE zet samen met de opdrachtgever de stip op de horizon.

Stap 2: Omgevingsanalyse

Wat zijn trends en ontwikkelingen in de branche? Welke signalen geven klanten? Wat zijn megatrends die – soms ongemerkt – een rol kunnen spelen? DBE brengt het landschap in kaart via deskresearch en medewerker- en stakeholdergesprekken.

Stap 3: Ideeën verzamelen

Welke ideeën (die aansluiten bij het gestelde doel in stap 1) zijn er? DBE schudt de kussens op via een creatieve brainstorm met mensen binnen de organisatie en eventueel externe stakeholders. Doel is om zoveel mogelijk ideeën te verzamelen. Dus ook wilde ideeën.

Stap 4: Eerste schifting

Welke ideeën uit stap 3 zijn uitvoerbaar, geven energie en kunnen voor een doorbraak zorgen? Welke ideeën zetten we (voorlopig) aan de kant? Via een snelle schiftingsmethode scheidt DBE het kaf van het koren.

Stap 5: Testcase

Hebben de overgebleven ideeën de X-factor? DBE brengt dit in kaart, zodat de organisatie daarna een beeld heeft van waar ècht de potentie ligt.

Snel resultaat

De Business Power Journey is ontwikkeld voor organisaties die willen vernieuwen en hun klanten willen (blijven) verrassen. DBE kan de Business Power Journey in relatief korte tijd doorlopen. Afhankelijk van de aard van de vraag en het aantal ideeën is een periode van 3 tot 4 weken realistisch.

Wil je weten of DBE jouw organisatie een ondernemende boost kan geven? Neem contact op met Ivo Duchateau via 06-26704837 of via het contactformulier.

 

Geef een reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • Gratis e-book ‘De Klant van morgen’ ontvangen?

    Vul je gegevens in en DBE stuurt je het e-book toe.